Message boards : CMS Application : New Version v47.70
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Profile Laurence
Project administrator
Project developer
Project tester
Avatar

Send message
Joined: 12 Sep 14
Posts: 1021
Credit: 274,753
RAC: 0
Message 4265 - Posted: 31 Oct 2016, 12:29:39 UTC
Last modified: 31 Oct 2016, 12:29:58 UTC

This new version address the Dirty Cow Vulnerability.
ID: 4265 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
computezrmle
Avatar

Send message
Joined: 28 Jul 16
Posts: 263
Credit: 232,222
RAC: 0
Message 4266 - Posted: 31 Oct 2016, 13:20:39 UTC

Some things work, others donĀ“t.

What works:

    * App update to v47.70 (I reattached via the old HTTP page a while back)
    * RAM calculation (partly: VM started using 3 GB)
    * VM gets a CMS job




What does not work:


    * core setting (VM started with 1 instead of 3)
    * RAM setting (I expected a higher RAM usage according to the preferences)





Is there a statement regarding the RAM calculation?


Why was it necessary to create a new version?
According to the post from Ben Segal the VMs should get an update "automagically" when they reboot.

    ID: 4266 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
    Crystal Pellet
    Volunteer tester

    Send message
    Joined: 13 Feb 15
    Posts: 1010
    Credit: 591,548
    RAC: 0
    Message 4267 - Posted: 31 Oct 2016, 13:49:54 UTC

    Using the new https URL I still get the old CMS Simulation v47.40 version in stead of v47.70.
    ID: 4267 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
    computezrmle
    Avatar

    Send message
    Joined: 28 Jul 16
    Posts: 263
    Credit: 232,222
    RAC: 0
    Message 4268 - Posted: 31 Oct 2016, 13:59:24 UTC - in response to Message 4267.  

    Using the new https URL I still get the old CMS Simulation v47.40 version in stead of v47.70.

    This supports my suspicion:
    new HTTPS URL -> outdated app version
    old HTTP URL -> most recent app version
    ID: 4268 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
    Profile Laurence
    Project administrator
    Project developer
    Project tester
    Avatar

    Send message
    Joined: 12 Sep 14
    Posts: 1021
    Credit: 274,753
    RAC: 0
    Message 4270 - Posted: 2 Nov 2016, 11:31:30 UTC - in response to Message 4266.  

    Is there a statement regarding the RAM calculation?

    It looks like our understanding was in correct and the base memory should have been 1GB. The additional 1GB per core was guestimate and feedback can help optimize this setting.



    Why was it necessary to create a new version?
    According to the post from Ben Segal the VMs should get an update "automagically" when they reboot.


      We were advised to roll out new images as the kernel is not automatically updated.
      ID: 4270 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
      Rasputin42
      Volunteer tester

      Send message
      Joined: 16 Aug 15
      Posts: 965
      Credit: 1,201,381
      RAC: 0
      Message 4271 - Posted: 2 Nov 2016, 12:35:14 UTC
      Last modified: 2 Nov 2016, 12:43:15 UTC

      I have had 4 tasks running on single core each successfully with 1664MB allocated per task.
      My suggestion is 1 GB base plus 896M per core.
      Other suggestions?
      ID: 4271 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
      Profile Laurence
      Project administrator
      Project developer
      Project tester
      Avatar

      Send message
      Joined: 12 Sep 14
      Posts: 1021
      Credit: 274,753
      RAC: 0
      Message 4272 - Posted: 2 Nov 2016, 15:25:18 UTC - in response to Message 4271.  


      My suggestion is 1 GB base plus 896M per core.

      The configuration has been updated to these values.
      ID: 4272 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
      Rasputin42
      Volunteer tester

      Send message
      Joined: 16 Aug 15
      Posts: 965
      Credit: 1,201,381
      RAC: 0
      Message 4273 - Posted: 2 Nov 2016, 16:41:36 UTC

      Ok, we will see, how that works. However, the bug, that any CMS-task will only run on a s1ngle core, no matter what the settings in the preferences are,still exists. It would be nice, if that could be fixed.
      ID: 4273 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
      computezrmle
      Avatar

      Send message
      Joined: 28 Jul 16
      Posts: 263
      Credit: 232,222
      RAC: 0
      Message 4281 - Posted: 4 Nov 2016, 9:34:08 UTC

      When a 3core VM initially starts it gets only 2 jobs.
      The 3rd core remains idle for about 20 minutes.
      Then the VM requests a 3rd job.

      Why not at startup?
      ID: 4281 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
      Profile Magic Quantum Mechanic
      Avatar

      Send message
      Joined: 8 Apr 15
      Posts: 538
      Credit: 7,547,069
      RAC: 1,614
      Message 4287 - Posted: 6 Nov 2016, 11:25:00 UTC - in response to Message 4265.  

      Got one of these after running 15,000 seconds aka 4 hours 23 min 5 sec


      http://lhcathomedev.cern.ch/vLHCathome-dev/result.php?resultid=283165


      Screen Shot Information (Base64 Encoded PNG):
      MD5 Signature: cadd404e274741b69513b8eda5344d94
      Data:
      (I will not post a copy of that last line since it is a couple miles long so take a look)
      ID: 4287 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
      [AF>Le_Pommier] Jerome_C2005

      Send message
      Joined: 17 Mar 15
      Posts: 28
      Credit: 278,244
      RAC: 0
      Message 4288 - Posted: 6 Nov 2016, 11:38:41 UTC
      Last modified: 6 Nov 2016, 11:40:34 UTC

      These do not fail anymore on my Mac.

      Except 1, so far 6 OK (from 01/11 and yesterday) and 1 KO (error 206 on the 03/11).
      ID: 4288 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
      Profile ivan
      Volunteer moderator
      Project administrator
      Project developer
      Project tester
      Project scientist
      Avatar

      Send message
      Joined: 20 Jan 15
      Posts: 1093
      Credit: 6,893,316
      RAC: 0
      Message 4289 - Posted: 6 Nov 2016, 11:45:43 UTC - in response to Message 4287.  

      Has anyone decoded that image? I tried with an on-line site and got mainly
      garbage.
      ID: 4289 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

      Message boards : CMS Application : New Version v47.70


      ©2020 CERN